Vergoedingen

De meeste behandelingen door een tandprotheticus kunt u geheel of deels laten vergoeden. In welke mate, verschilt per zorgverzekeraar en hoe u daar verzekerd bent. Uiteraard speelt ook uw aanvullende verzekering een rol. Wilt u snel een blik werpen op de voorwaarden binnen uw zorgverzekering? Kijk dan op de website van uw eigen zorgverzekeraar bij “vergoedingen kunstgebit”.

Een tandprotheticus werkt in de eerstelijnsgezondheidszorg. Praktijk Lamp heeft contracten met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat wij uw nota direct bij hen indienen, waarna u van uw verzekeraar het overzicht ontvangt.

Volledige prothese

Krijgt u een volledig nieuw kunstgebit, dan geldt een vergoeding van 75% vanuit uw basisverzekering. De overige 25% kunt u mogelijk laten vergoeden via een aanvullende verzekering.

Prothese op implantaten

Een prothese op implantaten is onderverdeeld in vergoeding tussen bovenkaak en onderkaak. Na goedkeuring van uw zorgverzekeraar heeft u recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage. De vergoeding van de boven prothese op implantaten is 92% en van de onder prothese op implantaten is 90%.

Veel patiënten hebben voor de bovenkaak een normale prothese en in de onderkaak een prothese op implantaten. Hiervoor betaalt u gemiddeld een eigen bijdrage van €380,-*. De implantaten en het implanteren wordt altijd 100% vergoed na goedkeuring. De eigen bijdrage gaat om de prothese zelf. Praktijk Lamp helpt u het graag inzichtelijk te krijgen. Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

* Elke verzekering hanteert andere maximum tarieven waardoor er kleine verschillen zijn.

Deelprothese

Voor een gedeeltelijke gebitsprothese geldt geen vergoeding vanuit uw basisverzekering. Tandprothetische praktijk Lamp dient uw nota in bij uw zorgverzekeraar, die vervolgens bekijkt op welke vergoeding u mogelijk recht heeft vanuit een aanvullende verzekering.

Repareren of rebasen

Voor het repareren of rebasen van uw gebitsprothese geldt een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%. De eigen bijdrage bedraagt 10%.

Praktijk Lamp doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u over uw behandeling tevreden bent én blijft. Daarom geldt voor een volledige prothese een garantie van een jaar.

Bent u benieuwd wat het voor u gaat kosten of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij maken vrijblijvend een begroting of helpen u graag verder.