Handige tips voor het onderhoud van uw prothese

Bezorgt u gebitsprothese u eenmaal die stralende lach, dan wilt u die uiteraard behouden. Zorg daarom goed voor uw prothese. Zo heeft u er zo lang mogelijk plezier van!

  • Is uw gebitsprothese nieuw? Dan is het de eerste tijd even wennen om er mee te spreken en te eten. Wellicht voelt dat wat ongemakkelijk, al gaat dit al snel over. Blijft u toch last ervaren? Neem dan contact op met Praktijk Lamp. Ga in elk geval niet zelf aan de slag met uw prothese!
  • Doe uw prothese ’s nachts uit. Zo laat u het weefsel in uw mond zo snel mogelijk herstellen. Bovendien kunt u de prothese schoonhouden, door die in een bakje water met wat azijn te laten staan. Vergeet u voor een goede doorbloeding niet om ook uw kaken en tandvlees te borstelen?
  • Misschien ervaart u de eerste dagen wat ongemak bij het eten. Kies in dat geval voor zacht voedsel. U zult zien: de pijn gaat vaak vanzelf over.
  • U doet er goed aan om twee keer per jaar in onze praktijk langs te komen voor een controle. Praktijk Lamp kijkt dan zowel naar de staat van uw gebit als ook naar de pasvorm. Zo weten we zeker dat uw gebitprothese u het beste comfort blijft bieden!